sunnuntai 7. elokuuta 2011

Nuorten agi & toko SM

Kaikenkaikkiaan oikein onnistunut kisaviikonloppu takana. Jokaisessa suorituksessa oli paljon hyvää mutta jäi myöskin parannettavaa!

Perjantaina kisattiin Nitan kanssa agilityssä yksi startti, ja tulos listattiin niihin "huonoihin hyllyihin". Koira oli kokoajan arka, varautunut ja säikky mm. tuomaria. Rata olikin sitten semmosta pakollista perässävetoa ja radan puolivälissä meni ohjaukset uusiksi ja fiilikset radan jälkeen oli surkeat. Mietin jo tosissaan seuraavan päivän nuorten sm-kisojen välistä jättöä kun koira oli tuollaisessa vireessä. Radan voi katsoa täältä.

Mentiinpä kuitenkin lauantainakin ja kyllä kannatti. Nita oli ihan eri vireessä kun perjantaina ja itsellänikin oli asenne kohdillaan. Tulin kuitenkin radan loppuun niin nollafiiliksissä että ohjaus venyi ja Nita kielsi hypyn ja sitte meni loppu ihan plörinäksi. Tuloksena 5 ja yliaikaa. En tiedä millon opin, että ohjata l-o-p-p-u-u-n asti!!! Rata nähtävissä täällä.

Tänään sitten kisattiin tokon mestaruuksista, ja edessä oli ensimmäinen tokokokeeni ikinä! Edes epävirallisissa en ollut koskaan käynyt.

Alku lähti tosi lupaavasti, luoksepäästävyydestä täys 10 ja paikallaanmakuusta 9,5. Vähennys kuulemma siitä, että koira olisi saanut mennä ripeämmin maahan.

Yksittäisliikkeetkin menivät yli odotusten suhteutettuna treenimäärään ja omaan kokemukseeni, mutta harmittamaan jäi ihan älyttömästi liikkeestä seisominen joka meni nollille. Tuomari liikahti puskassa ja Piku säikähti sitä. Sen jälkeen otti vielä pari askelta ja that's it, pyöreä nolla... Olis niin tehny mieli vetää liike heti uuestaan ja näyttää että kyllä me se osataan!

Yhteensä saatiin siis pisteitä 159/200, eli jäätiin PISTEEN päähän ykköstuloksesta, ois menny mielummin reilusti alle ku että pisteen päähän! vaan ei auta.. lisää treeniä ja nokka kohti uusia kokeita!

Kuitenki ollaan harrastettu tokoa vasta puolisen vuotta, ja koira on vielä nuori. Siihen nähen saan olla oikeesti tosi tyytyväinen tähän kokeeseen!

Laitan vielä illemmalla kaikista liikkeistä videot tänne blogiin, ja tarkemmat pisteytykset kunhan saan kisakirjan kisapaikalta=)

1 kommentti: