torstai 15. joulukuuta 2011

Nitan ja Leonin pennut syntyivät

Tiistai- iltana ja keskiviikkoaamuna lämmöt olivat Nitalla 37,1, kunnes vihdoin kahdeksan aikaan aamulla ne laskivat 36,7 asteeseen. Kouluun oli mentävä, ja olis varmaan pitäny laskea montako kertaa päivän aikana kännykkää katsoin.. Tai oikeastaan kuljin se kädessä ja olin kokoajan "valmiustilassa" lähtemään hälytyksen tullen kotiin.

Ehdin kuitenkin olla täyden kahdeksan tunnin päivän koulussa ja kun olin olin linja-autossa tulossa kotiin, äiti soitti ja sanoi että Nita ei enää lähe ulos ja läähättelee ja tärisee siihen malliin että kohta alkaa tapahtua. Tuntu muuten harvinaisen pitkältä se bussimatka ja pysäkiltä juoksin kotiin, suoraan pentulaatikolle. 

Sen että ehdin takin riisua ja vähän istahtaa viereen, lapsivedet meni (klo 16.57) ja siitä vajaa 15 minuuttia eteenpäin (klo 17.11) oli ensimmäinen pentu oli maailmassa. Nitan mielenkiinto kohdistui kokonaan tähän ihmeeseen ja supistelut jäi vähäksi aikaa kokonaan. Tunteroisen päästä tämän pennun syntymästä alkoi taas tulla voimakkaita ponnistuksia, ja  näkyi sikiöpussin alkua. Hetken päästä oli (upean värinen) 98 grammanen merlepoika maailmassa, mutta ilman ainuttakaan elonmerkkiä. Äitin ja Maaritin kans yritettiin sitä virkostuttaa, mutta tuloksetta. Pentu oli aivan veltto ja keskosen näkönen, eikä mitään ollut tehtävissä. Tämä oli luonnon valinta, niin väärältä kuin se joskus tuntuukin...
Siitä taas tunteroinen niin oli kolmas pentu maailmassa, ja taas tunnin päästä neljäs. Merlenarttu ja trikkinarttu- ja niin elinvoimaisia molemmat!

Näiden jälkeen oli vähän pitempi tauko ja Nitakin rauhoittui täysin, näytti juuri siltä kuin homma olisi ollut ohi. Tunnusteltiin massua ja vielä sieltä äiti oli kuulevinaan yhdet sydänäänet. Käytettiin Nitaa kävelemässä ja hieroskelin sen selkää jonka jälkeen supistelut taas pikkuhiljaa alkoivat. Muutaman kunnon ponnistuksen jälkeen alkoi merlepäätä näkyä, ja maailmaan putkahti ihana merlenarttu! Näiden kolmen reilusti valkopainotteisten pentujen jälkeen oli ihana saada yksi lähemmäs rotumääritelmän väriä muistuttavakin pentu.

Loppuilta ja yö menivät hienosti, kaikki ovat löytäneet tiensä maitobaariin jonka jälkeen siellä nukkuukin kasassa neljä ihanaa koiravauvvaa. Nita on niin esimerkillinen äiti, ja huolehtii pennuistaan. Kyllä tuota voi vaan ilolla seurailla vierestä. =)
Aina ei mene tasan onnenlahjat noiden värien kanssa, mutta onneksi se on vaan se ulkokuori.. Olen enemmän kuin onnellinen noista neljästä niin virkeästä ja elinvoimaisesta pennusta, ihan jokaisesta omine persoonineen, olivatpa ne minkä värisiä hyvänsä

Ja vielä tätäkin kautta suuren suuret kiitokset Maaritille kaikesta avusta ja tuesta, etenkin eilen illalla Vaikka olen ennenkin koiran synnytyksessä ollut, niin kyllä se vaan jotenkin luo sitä "turvallisuuden tunnetta", kun siinä on joku kokeneempikin mukana!

Alla vielä pieni kuvapläjäys!

Tyytyväinen emo ja pennut
A- tyttö
A- tyttö
A- tyttö
Äiti ja tyttö 159 g

B- tyttö
B-tyttö
B-tyttö
äiti ja B-tyttö, 191 g

C-tyttö

C-tyttö

C-tyttö, 179 g

D-tyttö
D-tyttö

D-tyttö
Äiti ja D-tyttö, 160 g

10 kommenttia:

 1. Onnea tätäkin kautta Nitan nelikosta! Oisko ykkönen jäänyt pois B-tytön painon edestä ;). Ihania kaikki pennut, mutta kahteen olen iskenyt silmäni ;). Pennuntuoksuista Joulua!

  VastaaPoista
 2. Kiitos. Olin vahingossa laittanut sen pojan painon tuohon joka syntyi toisena, mutta nyt se on korjattu. Onhan ne ihania=))

  VastaaPoista
 3. Onnea vielä kovasti! Ihania pienokaisia. Ihastuin kovin tuohon B-tyttöön. Voi jos en ois kasvattaja olisin kilvan sitä haluamassa itselle. Siitä tulee tosi kaunis koira! Persoonallinen; ja voin vain kuvitella tuon valkean turkin pitkänä. Kaikkea hyvää sinulle emo koiralle ja suloisille pennuille.

  VastaaPoista
 4. Onnea pennuista! :) Tosi kauniita pentuja, aivan ihastuttavia <3

  Olen jonkin aikaa seuraillut teidän kuulumisia, kun itsellä on shelttipentu seuraavana mielessä.. mut tässä vielä katsellaan ja odotellaan itselle sitä sopivaa aikaa ja pentua :>>

  Hyvää joulua koko poppoolle!

  Henna

  VastaaPoista
 5. Valtavasti onnea vielä täkin kautta ihanista pennuista <3 !

  VastaaPoista
 6. Onnea Henna hienosta shelttipentueesta. Värivirgeestö viis, jos pennut muuten ovat kaikki terveitä. Katsoin kuvia pennuista ja ihastuin tuohon B-tyttöön, joka on valkovoittoinen. Sitten luin kommentit ja Anne oli myös 'iskenyt' silmästä samaan pentuun : ) Jos mulla olisi vain yksi koira, niin heti olisin valmis tarjoamaan kotia tuolle B-pennulle : ) Varmasti näille pennuille löytyy ihanat kodit. Jääkö tuo merlenarttu kotiin?

  VastaaPoista
 7. Kiitos Anne, Henna, Kirsi ja Vuokko!

  Samaa mieltä olen minäkin, että väristä viis, sisin ratkaisee =) Kovin moni kuulostaa olevansa tykästynyt etenkin tuohon valkoiseen, ja minäkään en ole poikkeus <3 mielenkiinnolla näiden kasvua ja kehitystä lähtee seuraamaan!

  Merlenartun, kuten muidenkin "kohtalo" on vielä täysin auki.. katsastellaan ensin mitä niistä kasvaa=)

  VastaaPoista
 8. Onnea Henna täältäkin Nitan & Leonin pentueesta; persoonallisia ja ihania pentuja. B-tyttö on todellakin kaunis väritykseltään, ja valkoinen turkki tulee olemaan erityisen upea, kun se kasvaa:)

  VastaaPoista
 9. Onnea Henna ja Anu pennuista!
  Tuo valkoinen onkerrassaan hurmaava. Jos meille tuollainen joskus tulee se kyllä jää kotiin sanoi rotumääritelmämitä hyvänsä. Niin erikoinen rakkauspakkaus <3

  -Aini-

  VastaaPoista
 10. Kiitos Tuulikki ja Aini! Tuo valkoinen kyllä on aika erikoinen rakkauspakkaus:) ei voi muuta sanoa..

  VastaaPoista