sunnuntai 22. heinäkuuta 2012

Adelen kehädebyytit


Adele on ollut meillä nyt sen parisen viikkoa "hoidossa, kasvamassa"(mikä lienee se oikea sana) ja huomaa kyllä senkin kasvaneen pikkuhiljaa koirien tavoille! Koiran asuminen sadan kilsan päässä aiheuttaa kieltämättä pieniä haasteita sen kasvatuksen suhteen puolella jos toisella mutta onneksi ollaan jo pitkälle voiton puolella. Kelpo koira siitä vielä tulee:-)

Päätin että käytän Adelea kahdesti näyttelyssä pentuluokassa ja ilmot lähtivät siis Ouluun ja Kemiin. Treenattu oltiin kahden mätsärin ja muutamien kotipihatreenien verran ja täytyy sanoa että ihan pohjalta lähdettiin. Monien kertojen jälkeen vielä pelkkä remmin kaulaan paneminen tuotti hankaluuksia saatika sitten se kaulassa liikkuminen. Entäpä sitten mätsäripaikalle tuleminen jossa oli mukana monia muita koiria...Ymmärrän kyllä että pentu on aina pentu, mutta nämä kaksi aijempaa koiraa on päästäny mut tämän asian suhteen liian helpolla:-D

No näyttelyt lähestyivät ja niiden suhteen en asettanut minkäänlaisia tavotteita. Oulu KV:hen en päässyt itse paikalle mutta Kaltakarin Aini vei Adelen kehään (kiitos vielä!). Tuomarina Per Svarstad Ruotsista ja ainoana pentuna tuli luokkavoitto kera KP:n. Lopulta vielä VSP-pentu ja mikä huippuarvostelu!

"Hyvä kooltaan (!!) ja tyypiltään. Hyvä pää. Hieman liian pyöreä kallo. Erittäin hyvät korvat. Hyvä ylälinja. Erittäin hyvä vartalo. Hyvä luusto ja kulmaukset. Liikkuu hyvin. Hieno karva ja väritys. Esiintyy hyvin."

Ennen Kemiä taas sen kanssa reenailin ja kotona toimii ku unelma, mutta paikoissa joissa on muita koiria en saanut minkäänlaista kontaktia koko koiraan. Ei ois huvittanu lähtä koko reissuun mutta lähdin jälleen reenin kannalta. Tavoitteena saada koira toimimaan myös ympäristöissä jossa on paljon muita koiria ja hälinää. Kehäpyörähdyksen tuloksena oli sitten PEK2 kera KP:n ja jälleen hyvän arvostelun. Ja mikä parasta, se oli kontaktissa kokoajan ja osasi esiintyä!!


"Kaunis narttupentu. Puhdas linjainen pää. Hyvä ilme, korvat ja kaula. Tasapainoisesti kulmautunut. Erinomainen ylälinja, hännän kiinnitys ja asento. Hyvä turkin laatu ja väri. Liikkuu reippaasti."

Täytyy sanoa että olin heittää haaveet näyttelyurasta tämän koiran suhteen jo moneen kertaan, mutta tämä reissu vahvisti sen että kyllä siitä sittenkin voi vielä näyttelykoira tulla! Toki petraamista vieläkin löytyy paljon mutta ei pennulta voi priimakäytöstä vielä vaatiakkaan. Nyt ollaan kuitenkin jo näyttelykäytöksen reenauksen kanssakin sillä valoisammalla puolella, josta on mukava (ja kannattavaa) jatkaa :-)

Osallistuin myös kolmatta (ja ikäni puolesta varmaan viimeistä) kertaa junior handleriin Hanin kanssa (alin kuva) sijoittuen toiseksi. Vein Hanin myös rotukehässä ja on se vaan niiiin ihana ja helppo handlattava <3

1 kommentti:

  1. Adele näyttää oikein kivalta kuvissa! Kuinkahan paljon se mahtaa olla Lilliä isompi? Me tullaan varmasti Lillin kanssa sitten käymään kunhan ollaan taas Oulussa.

    t. Veera & Lilli

    VastaaPoista