tiistai 15. tammikuuta 2013

Kajaani KV 2013

Sunnuntaina pyörähdettiin mutka Kajaanin näytelmissä Pikun ja Adelen kans. Kerrankin oli hyvä ilma, hallissa taisi olla lämpimämpi kuin ulkona eikä kummassakaan suunnassa tarvinnut palella =)

Adelelle tämä oli ensimmäinen "virallinen" näyttely sitten pentuluokan, ja voin olla kyllä todella tyytyväinen kakrun esiintymiseen suhteutettuna siihen kuinka vähän ollaan pystytty treenaamaan. Pöytä tarvitsee vielä harjoitusta, mutta liikkeet ja seisominen on jo melkosen hyvällä mallilla. Tämä tuomari tykkäsi kuitenkin pienemmistä shelteistä, ja hän oikein pahoitteli mulle kuinka koiralla on kaunis väri ja hyvä kroppa mutta nartuksi liikaa korkeutta. Tuloksena JUN- H, kuten monelle muullekkin koiralle.

Arvostelu käännettynä: 

"Aivan liian iso narttu jolla erinomaiset mittasuhteet. Päässä on jyrkkä kallo ja hiukan liikaa syvyyttä. Hieman isot hyvin asettuneet korvat. Erinomaisesti rakentunut rintakehä. Erittäin hyvä eturinta.. Erinomaisesti kulmautunut. Liikkuu pitkillä maatavoittavilla askelilla. Ihana sininen väri. Valitettavasti, valitettavasti hän on liian suuri. "

Pikun käytöksen osalta näyttely meni huonoiten pitkään aikaan. Esiintyminen oli levotonta, edes pomminvarma seisominen ei onnistunut ja liikkeet mentiin älyttömällä kiireellä. Luulen, ja toivon että käytös johtui vain siitä kun kaks isoa koiraa otti yhteen ja säikäytti Pikun aika huolella juuri ennen kehäänmenoa. Toki näyttelytaukoakin on pitkästi takana ja juoksukin voi olla tulossa.. Tuloksena kuitenkin VAL ERI-3 ja arvostelukin oli hyvä, laitan sen tänne kunhan olen saanut arvottua mitä siinä lukee =D

Nyt ehditään rauhassa vielä treenailla ja kerätä sitä varmuutta kehään, täytyy vähän katsoa tuomareita mutta näiltänäkymin seuraavan kerran kehään vasta kesäkuussa.

1 kommentti: